Steigerhoutpassie

Hout met passie, uw wens is onze opdracht

Steigerhout Informatie

Stacks Image 45271

Meubel Showroom

Wij zijn in het bezit van een showroom. Wij zitten met onze werkplaats en showroom in een oude schuur met oude spanten, dit geeft al een nostalgische uitstraling. Dit gecombineerd met de verschillende opgestelde Steigermeubelen geeft een warme sfeer. U ziet bij ons in de showroom het volgende van Steigerhout: Bar-Set met Krukken, diverse Statafels, Loungemeubelen met kussens. Bedden, Kledingkasten, Bureau, Hondenmand, Hockers, Speelgoedkist, Eettafels met inbouwhaard, Salontafels met inbouwhaard, BBQ Meubel met Inbouw BBQ, Schemerlampen, Ledikanten, Commodes en deze worden telkens met de nieuwste uitvoeringen aangevuld. Ook kunnen wij u hier voorzien van het beste advies voor uw meubel, en de mogelijkheid om uw eigen ideeën in het meubel te verwerken. Zo wordt uw meubel nog persoonlijker.

olk Look steigerhout planken

Old Look Steigerhout

Deze nieuwe steigerplanken zijn behandeld om er als gebruikte planken uit te zien. De planken hebben een mooie diep grijze kleur, en zijn fijnbezaagd. Hierdoor is het aantal splinters aanzienlijk minder dan normaal gezaagde planken. Alle voordelen van een nieuwe steigerplank, met het uiterlijk van een gebruikte! Geen stof, geen spijkers, geen houtrot!

Deze hebben wij zowel oven gedroogd als vers gezaagd.

nieuw steigerhout is gemaakt van vurenhout

Nieuw Steigerhout

Ook Nieuw Steigerhout is gemaakt van Vuren (Fijnspar), het nadeel van Vers gezaagd Steigerhout (nieuw Steigerhout) is dat deze meer krimp gevoelig is dan Oud Steigerhout. Vooral het hout uit Midden Europa wat het heel jaar groeit heeft deze nadelige eigenschappen.

Wij van Steigerhoutpassie hebben we gekozen voor steigerhout uit Noord Europa. Deze steigerplanken zijn afkomstig van bomen welke langzamer groeien dan bomen die in midden Europa staan. Hierdoor zijn de planken iets harder, wat de kwaliteit ten goede komt. Zij hebben gekozen om gedroogde planken in het assortiment op te nemen. Deze planken krimpen namelijk niet meer.

Ook worden deze bij ons 'oven gedroogd' aangeleverd zodat deze gelijk gebruikt kunnen worden om een mooi meubel van te maken. En geen 18 weken hoeven te wachten i.v.m vocht in de plank.

douglas hout is een soort steigerhout

Douglas Hout

Voor veel loungemeubels worden de bekende steigerplanken gebruikt van Vurenhout. Hardhout is dan een beter alternatief. Echter echt Hardhout is nogal prijzig. Daarom hebben wij een alternatief gezocht. En hebben dit gevonden in de vorm van Douglas hout.
De voordelen op een rij:
-Douglas hout gaat langer mee dan steigerhout. Zonder behandeling ongeveer 10 tot 15 jaar.
-Douglas hout is van zichzelf al hard maar wordt na enige tijd nog harder wat de levensduur ten goed komt.
-Douglas hout wordt mooi egaal grijs. Zeker geschuurd levert dit een mooie grijze tekening in het hout op
Zijn er dan ook nadelen?Ja. Douglas moet voorgeboord worden. Het is te hard om zo te schroeven en op de randen kan het zonder voorboren splijten en de prijs ligt hoger dan steigerhout. Maar het is zeker de moeite waard de keuze voor Douglas hout te overwegen. Ook in onze showroom kunt u deze zelf zien en voelen.

Nano coating zorgt voor optimale bescherming van uw steigerhouten meubelen

Impregneer Spray

Kwalitatief hoogwaardig impregneermiddel voor bescherming tegen vocht en vuilaanhechting. Door de unieke receptuur wordt een onzichtbare, beschermende filmlaag gevormd. Deze zorgt er voor dat het oppervlak olie- en waterafstotend wordt en het opnieuw aanhechten van vervuiling effectief tegen wordt gegaan. Het product is wel lucht doorlatend.

Steigerbuizen

Steigerbuizen zijn buizen van staal die zeer stevig zijn en deze zijn bij ons in verscheidene diameters te verkrijgen zijn. De meest gebruikte diameter is 48mm in doorsnede. Deze stalen buizen worden ook in de bouw gebruikt om de steigers te bouwen om vervolgens de steigerplanken op te kunnen leggen (een traditionele steiger wordt dit in de bouwwereld genoemd).

Bij Steigerhoutpassie worden er nieuwe steigerbuizen (stalen buizen) voor de meubelen standaard gebruikt omdat cement resten etc. op het staal moeilijk verwijderbaar zijn.

Kussens voor steigerhouten loungebanken

Lounge Kussens

Ook kunnen wij u van lounge kussens voorzien. Deze worden geheel op maat gemaakt, bij ons bestaat bij de kussens geen "Standaard Kussen”.

De Sunproof Stof:
Sunproof stof beschermt je kussens prima tegen wind, zon en regen. De stof is aan één kant voorzien van een ademende beschermlaag. Hierdoor rolt vocht over het doek en trekt het er niet in, terwijl het kussen toch kan blijven ademen. Ophoping van condens en vocht in het kussen wordt zo voorkomen en de weerstand tegen schimmels wordt versterkt. Sunproof stof is gemaakt van olefin vezels. Is Sunproof bekleding vuil, dan kan deze gewoon in de wasmachine.

Tuinstoelkussens, loungekussens en bootkussens.
Of je nu op zoet of zout water vaart, je kussens kunnen ertegen Tuin- en loungekussens kunnen ook gerust een nachtje buiten blijven liggen!

Kenmerken Sunproof:
jarenlang kleurbestendigheid (kleurechtheid 7-8)
6 uur lang waterbestendig
Gemakkelijk in Onderhoud (wassen op 40 graden, niet in de droger!!)

Sunproof stoffen kregen na tests het ecolabel Oeko-Tex 100: dit kwaliteitslabel garandeert dat het textiel geen schadelijke stoffen bevat en geen risico inhoudt voor de gezondheid, de huid of het milieu.

SP Budget:
De stof is waterdicht (100% polyester en 100% PU coating), maar kan in de zon wel iets verkleuren (scoort 4-5 op schaal van 8). Je hebt dus geen garantie op kleurechtheid. Wasbaar op 40 graden in de wasmachine met een fijnwasmiddel, of ouderwets met de hand; spoel wel grondig na. Gebruik geen bleekmiddel.

Afwerking kleur steigerhouten meubelen

De afwerking van de meubelen is zeer persoonlijk, omdat dit smaakgevoelig is. De een vindt White-Wash mooi de ander Grey-Wash. Ook in de Grey-Wash op een oude of nieuwe Steigerplank zit verschil. Bij ons in de showroom kunt u op uw gemak kijken welke kleur het beste bij u past.

Adres & Contact

Werkplaats/Showroom:
Heimolendreef 18
4715 TC Rucphen
Call a phone0651 510 206
info@steigerhoutpassie.nl
Volg ons op Google +

Openingstijden:

Do. en Vr. 09:00u t/m 17:00u
Za. 09:00u t/m 15:00u
Ma. t/m Wo. op afspraak

Volg ons op facebook

steigerhouten meubelen zelf maken, steigerhout

Hier vindt u ons